استاندار تهران برای بازسازی بازار ضرب الاجل داد ، هیچ چیزی نمی تواند مانع ایمن سازی بازار تهران گردد
به گزارش فدایی داری، چندی است موضوع ایمن سازی بازار تهران مورد توجه مسئولان شهری و دولتی قرار گرفته و حساسیت برانگیز شده است، به گونه ای که وزیر کشور شخصاً از بازار بازدید کرد و استاندار تهران نیز برای حل مسائل موجود ضرب الاجل داد.
فدایی داری- سروش جنابی: استاندار تهران در جلسه ساماندهی شرایط ایمنی بازار تهران با بیان اینکه در بازار تهران با موارد امنیتی، عمرانی، ایمنی، خدماتی و حمل ونقل روبه رو هستیم، گفت: توجه به همه این موارد از اهمیت ویژه ای برخوردار است که باید در قالب یک گروه مشاور و ارائه طرح نهایی آنالیز ویژه گردد.
علیرضا فخاری در این نشست که با حضور محمدحسین نامی رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، حسین نظری معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری تهران و جمعی از مسئولان ارشد دولتی و شهری و نمایندگانی از سازمان های خدماتی و امدادرسان تشکیل شد، ادامه داد: ظرف یک هفته کارگروه تخصصی تشکیل و پیشنهادات و اقدامات در حوزه مخاطرات بازار تجمیع گردد.
وی با اشاره به اینکه در استانداری موافقیم که سازه های دارای استحکام حفظ شوند، ادامه داد: باید تغییر کاربری هایی در حوزه بناهای بازار داشته باشیم؛ چرا که در شرایط فعلی، همه مراحل اعم از توزیع، فراوری و نگهداری (اجناس) در این مکان انجام می گردد که صحیح نیست.
استاندار تهران اضافه کرد: پیشنهاد می کنیم شهرداری تهران مجری طرح بازسازی باشد و دبیرخانه ای برای همکاری در حوزه برطرف خطرها و ایمن سازی و حوزه های امنیتی و اجتماعی در استانداری تهران تشکیل و وظیفه آن به حوزه سیاسی و اجتماعی محول گردد.
فخاری درباره انتقال انبارهای بازار به اطراف تهران گفت: تفکیک شرایط در بازار لازم است و باید مشاغل مرتبط و هم پوشاننده با هم ادغام و مشاغل بدون ربط جداسازی شوند.
سازندگان تمایلی به فعالیت در منطقه12 ندارند
شهردار منطقه12 بافت فرسوده را از مهم ترین مسائل بازار تهران دانست و گفت: به علت مسائل میراث فرهنگی، سازمان اوقاف و... که سبب می گردد نتوانیم در بازار افزایش تراکم داشته باشیم، سازندگان تمایل زیادی برای مشارکت در ساخت وساز در منطقه12 ندارند؛ چرا که ارزش اضافه کرده چندانی نصیب آنها نمی گردد.
امیر یزدی با تأکید بر ضرورت تأمین پارکینگ برای موتورسواران ادامه داد: اگر پارکینگ ایمنی برای موتورسواران داشته باشیم، زنجیره انفجاری از موتورهای پارک شده در پیرامون بازار به وجود نمی آید؛ چرا که در بعضی نقاط مانند حاشیه خیابان خیام، تا 2ردیف به صورت قطعی و گاه تا 3ردیف شاهد پارک موتورسیکلت هستیم و در صورت آتش سوزی، با خطر جدی روبرو خواهیم شد.
ناپایداربودن سازه ها، سیم کشی های برق و خطر آتش سوزی، جداره سازی و سقف ها، چاه های جذبی، ساماندهی چرخ دستی ها و حمل بار، مسائل ترافیکی و ضرورت ایجاد ایستگاه های آتش نشانی، اورژانس و کلانتری، از دیگر موضوعاتی بود که شهردار منطقه در این نشست به آنها اشاره نمود.
کسی نمی تواند مانع ایمن سازی بازار گردد
در این جلسه، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه هیچ مسئله ای نمی تواند مانع ایمن سازی بازار تهران گردد، اعلام نمود: به زودی ساماندهی شرایط ایمنی بازار تهران شروع خواهد شد. میراث فرهنگی مورد احترام همه است، اما باید در نظر داشت در مکانی که ایمنی در خطر است، میراث فرهنگی و اوقاف نمی توانند مانع باشند؛ چرا که با به خطر افتادن جان افراد روبه رو هستیم.
محمدحسین نامی با اشاره به این موضوع که مشکل عمده بازار بزرگ تهران، کنار هم قرارگرفتن توزیع و فراوری اجناس در آن است، گفت: فراوری باید از بازار دور و به شهرک های صنعتی منتقل گردد.
وی از برگزاری جلسه ای با وزیر کشور در این خصوص طی 15روز آینده اطلاع داد و گفت: جلسات بسیاری در گذشته برای ساماندهی بازار برگزار شده، اما اکنون وزیر کشور مصمم است تا شرایط بازار سریعاً مشخص تکلیف گردد. به همین علت، نتیجه آنالیز های تخصصی این جلسه و کارگروه ها به ایشان ارائه خواهد شد تا برنامه ها برای برطرف مسائل بازار به مرحله اجرا برسد.
منبع: همشهری آنلاین