طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی خوشمزه، مجلسی و اصیل

به گزارش فدایی داری، مرغ ترش یک غذای خوش طعم از استان های شمالی ایران یعنی گیلان و مازندران است. مانند بسیاری دیگر از غذاهای شمالی، این غذای با مرغ شامل سبزی های مختلف، رب انار و گردو است که ترکیبی بهشتی به شمار می رود. قبلا در کتاب کاله طرز تهیه مرغ ترش گیلانی را مرور نموده بودیم و اینجا می خواهیم طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی را آنالیز کنیم.

طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی خوشمزه، مجلسی و اصیل

مواد لازم برای تهیه مرغ ترش مازندرانی

  • مرغ 6 تکه
  • پیاز 1 عدد
  • سبزی پاک شده و خرد شده نیم کیلو
  • گردو آسیاب شده 50 گرم
  • آب نارنج 3 عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • آب به میزان لازم
  • روغن به میزان لازم

طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی

1. آماده کردن سبزی مرغ ترش

اولین مرحله از طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی این است که سبزی مورد احتیاج را شسته و خرد کنید. سبزی مورد احتیاج برای مرغ ترش مازندرانی شامل نصف سبزی تره و برگ سیر، نصف باقی شامل گشنیز، جعفری و کمی نعنا و میزان خیلی کم شنبلیله است.

2. تفت دادن مرغ

در دومین مرحله از دستور پخت مرغ ترش مازندرانی تکه های مرغ را در میزانی روغن خوب تفت دهید تا رنگش عوض گردد. بعد مرغ ها را از ظرف خارج کنید.

3.تفت دادن پیاز و باقی مواد

حالا در این مرحله پیاز را خرد کنید و در روغن ظرفی که مرغ را تفت داده بودید، تفت دهید بعد به ترتیب سبزی خرد شده مناسب مرغ ترش و گردو خرد شده را اضافه کنید و هم بزنید. سپس نمک و فلفل را اضافه کنید.

4. پختن مرغ ترش مازندرانی

آخرین مرحله از طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی این است که آب را به مواد بالا اضافه کنید و هم بزنید بعد مرغ را داخل ظرف قرار دهید و بگذارید به جوش آید بعد که میزانی آب تبخیر شد، آب نارنج را اضافه کنید و بگذارید به مدت 40 تا 50 دقیقه بپزد تا خوب خورش جا بیفتد.

نکات تکمیلی برای تهیه مرغ ترش

پخت مرغ ترش به عنوان یک خورش اصیل و پر از سبزی ایرانی کاری مجذوب نماینده است اما برای تهیه آن خوب است نکات و فوت وفن های تهیه آن را هم بدانید.

انواع طرز تهیه مرغ ترش

تهیه و پخت مرغ ترش به روش های مختلفی انجام می گردد که یکی همین تهیه مرغ ترش مازندرانی است که اینجا دیدید. اما طرز تهیه مرغ ترش در گیلان کمی فرق دارد چون در مرغ ترش گیلانی هم لپه ریخته می گردد هم تخم مرغ به خورش اضافه می گردد.

مرغ ترش تهرانی هم یکی دیگر از روش های تهیه این خورش خوشمزه است که در آن به جای سبزی های شمالی معمولا از سبزی های دیگر استفاده می گردد. طرز تهیه و جزییات تهیه مرغ ترش تهرانی را در کتاب کاله بخوانید.

انتخاب مرغ مناسب برای تهیه مرغ ترش

در شمال رایج است که بعضی مرغ ترش را با گوشت اردک تهیه می نمایند و یا مرغ را به صورت کامل می پزند. اما شما می توانید بسته به سلیقه خود مرغ مورد احتیاج را از به شکل تکه ای انتخاب کنید یا حتی آن را به تکه های ریزتر هم بهره ببرید.

سبزی مورد احتیاج برای تهیه مرغ ترش

سبزیجات اصلی مرغ ترش سبزیجات محلی شمال ایران است اما اگر سبزی محلی ندارید می توانید از ترکیبی که در این مطلب گفتیم بهره ببرید یا هر وقت به شمال رفتید ترکیب سبزیجات مرغ ترش را خریداری کنید. ترکیبات اصلی سبزی مرغ ترش شمالی شامل زلنگ، اوجی، خالواش و اناریجه می گردد. اگر به هر دلیلی دوست ندارید مرغ ترش شما سبزی داشته باشد می توانید طرز تهیه مرغ ترش بدون سبزی را هم امتحان کنید.

انواع غذاهای شمالی

سوای مرغ ترش که از خطه شمال ایران آمده می توانید کلی غذای شمالی دیگر را هم در منزل بپزید و از پخت آن ها لذت ببرید.

  • طرز تهیه کشک بادمجان مازندرانی با دستور ساده و خوشمزه
  • طرز تهیه کدو پلو مازندرانی یا کهی پلا به روش محلی
  • طرز تهیه مرغ شکم پر شمالی
  • طرز تهیه میرزا قاسمی
منبع: کتاب کاله

به "طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی خوشمزه، مجلسی و اصیل" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مرغ ترش مازندرانی خوشمزه، مجلسی و اصیل"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید