آشپزی گیلانی؛ گنجینه ای ناملموس در لیست میراث ملی
به گزارش فدایی داری، گیلان، زادگاه طعم های متنوعی همانند ترش تره و شامی رودباری است که نه تنها بر سر سفره گیلانی می درخشند، بلکه مهارت پخت بعضی از آن ها به ثبت ملی رسیده است.
گیلان، بهشتی برای عاشقان غذا است. از سبزیجات متنوع تا ماهی های تازه صیدشده، هرآنچه برای تهیه یک غذای لذیذ احتیاج دارید، در این استان یافت می گردد. در واقع، تنوع بی نظیر غذاهای محلی و استفاده از مواد اولیه تازه و باکیفیت، گیلان را به یکی از مجذوب کننده ترین مقاصد گردشگری غذایی تبدیل نموده اند. از جمله این غذاها می توان به سیرواویج، ترش تره و شامی رودباری اشاره نمود که مهارت پخت آن ها در لیست میراث ناملموس ایران به ثبت رسیده است.
میرزا قاسمی، سیرقلیه، کباب ترش، کته کباب، لوبیا کباب، ماهی ملاته، کال کباب، کولی شور و... از جمله غذاهای گیلانی هستند که جایگاه ویژه ای در سفره مردم بومی دارند. همین تنوع غذایی باعث شد که رشت در 20 آذر 1394 به عنوان نخستین شهر خلاق خوراک ایران در لیست جهانی یونسکو به ثبت برسد. در ادامه می توانید شاهد تصاویر رنگارنگی از این سفره زیبا باشید.
شما نیز عاشق غذاهای گیلانی هستید؟ کدام غذا را بیشتر دوست دارید و از خوردن آن سیر نمی شوید؟ حتما نظر و تجربه خود را با همراهان فدایی داری در میان بگذارید.
منبع: کجارو / gilakifood.com / کجارو / yjc.ir