8 روش برای اینکه فریب تصاویر هوش مصنوعی را نخورید!
به گزارش فدایی داری، با ظهور فناوری های پیشرفته مثل هوش مصنوعی، ایجاد تصاویر مشابه واقعیت ساده تر شده است. این موضوع باعث شده تا تشخیص تفاوت بین عکس های واقعی و عکس ساخته شده از طریق هوش مصنوعی دشوارتر شود. پیشرفت مدل های تولید کننده تصویر مانند Dall-E 2، Midjourney، Google Gemini و سایرین منجر به ایجاد تعداد بسیار زیادی از تصاویر غیر واقعی شده، این تصاویر معمولا با تصاویری که با دوربین و به صورت واقعی گرفته شده تفاوت زیادی ندارد. با این مقاله از خبرنگاران همراه باشید تا به شما 8 روش برای شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی از تصاویر واقعی را نشان دهیم.
شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی: عنوان تصویر، توصیف، و تجزیه و تحلیل نظرات
یکی از مراحل اولیه در تشخیص یک تصویر تولید شده از طریق هوش مصنوعی، بررسی مواردی مثل عنوان، توضیحات و نظرات آن است. سازندگانی که از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده می کنند اغلب به طور مستقیم اعلام می کنند که تصویر از طریق هوش مصنوعی تولید شده است. آنها همچنین ممکن است ابزارهایی را که استفاده کرده اند به صورت فهرست اعلام کنند، مثلا در کپشن ذکر کننده در ساخت این تصویر از ابزار های DALL-E، Midjourney، Stable Diffusion استفاده شده است.
علاوه بر این، می توانید هشتگ های یک تصویر را نیز بررسی کنید، زیرا برخی سازندگان دوست دارند هشتگ هایی نظیر AIimage# یا AIgenerated# یا چیزی شبیه به آن را بیان کنند. همچنین می توانید در پی هشتگ برای نام ابزارهایی مانند Dalle2 ،#Midjourney ،#GoogleGemini# و موارد دیگر باشید.
یکی دیگر از موارد سریع برای شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی، این است که نظرات روی تصویر را بررسی کنید. اگر بحث داغی در مورد اصالت یک تصویر مطرح شود، به احتمال زیاد آن عکس با هوش مصنوعی ساخته شده است. شاخص های شما برای بررسی اصالت یک عکس، ممکن است شامل نظراتی باشند که تغییر عکس را زیر سوال می برند یا حس عجیب و غریب را بیان می کنند، مثلا حضور انسان در جایی اشتباه باشد.
واتر مارک
روش دیگر برای تشخیص تصاویر تولید شده از طریق هوش مصنوعی، بررسی واترمارک ها یا امضاهای ظریفی است که از طریق برخی تولیدکنندگان تصویر هوش مصنوعی در نظر گرفته شده است. برای مثال، مربع های پنج رنگ DALL-E 2 که به عنوان واترمارک روی تصاویر قرار می گیرد. در این شرایط توجه دقیق به لبه ها و گوشه های تصویر بسیار مهم است، زیرا هوش مصنوعی اغلب واترمارک های کوچک، آرم ها یا رشته های متنی را در این قسمت ها قرار می دهند. برای شناسایی واترمارک ها، می توانید با دقت روی بخش های مختلف تصویر زوم کنید. متن یا آیکون های ظریف ممکن است با بررسی دقیق تر نمایان شوند و یک تصویر تولید شده از طریق هوش مصنوعی را تعیین کنند.
علاوه بر این، شایان ذکر است که بسکمک از تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی از پلتفرم های آنلاین و وب سایت های تصاویر استوک نشات می گیرند که معمولاً برای محافظت از محتوای خود واترمارک اضافه می کنند. بنابراین، عدم وجود واترمارک می تواند به عنوان یک نشانگر واضح از تصویر تولید شده از طریق هوش مصنوعی باشد. عکس های قانونی از عکاسان معمولاً شامل واترمارک های قابل مشاهده برای محافظت از مالکیت معنوی هستند.
اجازه دهید این موضوع را بیشتر توضیح دهیم، اگر در پلتفرمی که عکاسان معمولاً کارشان را واترمارک و سپس منتشر می کنند، با تصویری مجذوب کننده و بدون واترمارک روبرو شوید،این احتمال که این عکس ممکن است از طریق هوش مصنوعی ساخته شده باشد، وجود دارد. این امر به ویژه هنگام بررسی شبکه های اجتماعی یا پلتفرم های اشتراک گذاری تصویر، که در آن سازندگان محتوای اصلی تصاویر خود را علامت گذاری می کنند، اهمیت پیدا می کند. با این حال، باید به طور فعال موقعیت هایی را در نظر گرفت که در آن افراد ممکن است واترمارک را دستکاری کنند. افراد ممکن است درگیر برش، محو کردن یا استفاده از ابزارهای آنلاین برای حذف واترمارک باشند. در چنین مواردی، کیفیت تصویر به خطر افتاده با مشاهده آشکار می شود.
شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی: تجزیه و تحلیل پیکسل ها
یک رویکرد فنی تر برای شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی، می تواند تجزیه و تحلیل دقیق پیکسل باشد. تصاویر هوش مصنوعی گاهی اوقات با ناهماهنگی های ظریف در سطح پیکسل تولید می شوند که به صورت بلوک یا الگوهای غیرطبیعی، به ویژه در اطراف لبه ها و در مناطقی با جزئیات بالا ظاهر می شوند. این بی نظمی ها به دلیل چالش های الگوریتم های هوش مصنوعی در ساخت تصاویر بدون ایراد است. در واقع این بی نظمی در حالت معمولی قابل مشاهده نیست اما زمانی که روی تصویر زوم می کنید و بزرگنمایی را افزایش می دهید، این جزییات قابل مشاهده هستند.
علاوه بر این، وجود نویز غیرمعمول، به ویژه در مناطقی با رنگ های ثابت یا گردینت را می توان به عنوان نشانه دیگری برای شناسایی تصویر هوش مصنوعی در نظر گرفت. در مقایسه با ظاهر نرم تر عکس های طبیعی، این تصاویر دارای نویزهایی مشابه بافت سنگ ریزه روی سطح هستند. علاوه بر این، برخلاف عکس های سنتی گرفته شده از طریق دوربین ها، که به طور طبیعی نویز، نقص و بی نظمی را نشان می دهند، هوش مصنوعی تلاش می کند تا تصاویر بی نقص ارایه دهد. بنابراین، اگر تصویری بیش از حد واضح، بی عیب یا بدون نقص به نظر برسد، ممکن است با استفاده از ابزار هوش مصنوعی ایجاد شده باشد.
به عنوان مثال، یک تصویر منظره فاقد تغییرات یا نویز در سطح پیکسل می تواند نشان دهنده این باشد که تصویر مذکور از طریق هوش مصنوعی تولید شده است. عکس های واقعی از دنیای واقعی اغلب عیب هایی مانند شرایط نوری، محدودیت های دوربین یا تأثیرات محیطی را در خود جای می دهند که نشان دهنده تصویر برداری با دوربین و به صورت واقعی است، در حالیکه تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی این ایرادات را ندارند.
توجه: این روش ممکن است موثر نباشد. چون شما می توانید در دستوری که به هوش مصنوعی می دهید درخواست کنید تا تصویر دارای بافت پیکسلی و نویزهای طبیعی باشد.
مسائل در پس زمینه
جزئیات پس زمینه (background) در یک تصویر چیز دیگری است که باید به آن توجه زیادی کرد، زیرا هوش مصنوعی ممکن است برای ایجاد پس زمینه های واقعی تلاش کند و منجر به ناهنجاری و مسائل قابل توجه شود. می توانید پس زمینه تصویر را برای چیزهایی که عجیب به نظر می رسند، مانند سایه های عجیب و غریب یا چیزهایی که با قسمت اصلی تصویر مطابقت ندارند، بررسی کنید.
این موضوع به خصوص در صحنه های پیچیده ای که ممکن است هوش مصنوعی در واقعی شدن پس زمینه مشکل داشته باشد، بیشتر قابل توجه است. برای مثال به تصویر بالا نگاه دقیق تری بیندازید. آیا به دو قلاب روی سقف توجه کرده اید؟ دقت به این جزئیات اندکی برای یک اتاق با دکوراسیون زیاد است. بیشتر سقف ها دارای فن، چراغ یا اصلاً هیچ نیستند. این جزئیات عجیب و غریب نشان می دهد که تصویر از طریق هوش مصنوعی تولید شده است.
متن ناخوانا یا غلط املایی
یکی دیگر از نشانه های آشکار که به شما در شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی کمک می کند، وجود متن ناخوانا یا غلط املایی است. علیرغم پیشرفت های شان، ابزارهای هوش مصنوعی برای تولید متن منسجم و دقیق درون تصاویر تلاش می کنند. اگر متن تغییر یافته به نظر می رسد، با بافت تصویر مطابقت ندارد یا حاوی اشتباهات املایی مکرر است، می تواند نشانه ای از درست شدن تصویر با هوش مصنوعی باشد.
الگوریتم های هوش مصنوعی همچنین با فاصله گذاری مناسب بین حروف و کلمات مشکل دارند و مستعد اشتباهات تایپی یا غلط املایی هستند. اگر تصویری را مشاهده کردید که دارای یک تابلوی خیابان با غلط املایی یا بی معنی است، مطمئن باشید که تصویر با استفاده از ابزار هوش مصنوعی ایجاد شده است. عکس های واقعی معمولاً دارای متن خوانا هستند که با محیط اطراف همسو می شوند و تحریف های غیرعادی نشان نمی دهند، زیرا عکس های گرفته شده را منعکس می کنند.
شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی: سبک لباس
به طور شگفت انگیزی، سبک لباس می تواند یک شاخص مفید برای تصویر تولید شده از طریق هوش مصنوعی باشد. در حالی که مجموعه داده های بزرگ ابزارهای هوش مصنوعی را آموزش داده اند، آنها اغلب در درک جزئیات پیچیده و منطق ساختاری طراحی لباس با چالش هایی روبرو می شوند. ممکن است متوجه چین های غیر طبیعی پارچه، درز، جیب یا دکمه های عجیب و غریب شوید. به عنوان مثال، یک پیراهن تولید شده از طریق هوش مصنوعی ممکن است دارای یک آستین گشادتر از دیگری باشد.
علاوه بر این، ابزارهای هوش مصنوعی می توانند در درک روند مد و روش های ظریف تعامل لباس با بدن انسان مشکل داشته باشند. تصاویر ایجاد شده از طریق هوش مصنوعی ممکن است دارای لباس هایی با برش های قدیمی، ترکیب پارچه های عجیب و غریب باشند. فردی را در نظر بگیرید که یک لباس قدیمی به سبک ویکتوریایی با کفش های اسپرت مدرن یا یک کت و شلوار تجاری رسمی که با یک کفش ورزشی نئون هم خوانی ندارد، بپوشد. این ترکیب غیرمعمول لباس ها می تواند نشان دهد که این تصاویر با کمک هوش مصنوعی ایجاد شده اند.
بررسی فراداده ها
یکی دیگر از روش های شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی بررسی فراداده است. از دست دادن فراداده (metadata) دقیق یا اطلاعات عمومی می تواند نشان دهد که تصویر نتیجه دوربین فیزیکی نیست و از طریق هوش مصنوعی ساخته شده است. فراداده ها به اطلاعات همراه در یک فایل تصویری اشاره دارد. این شامل اطلاعاتی مانند دوربین مورد استفاده، تاریخ، زمان، گاهی اوقات مکان و نرم افزار ویرایش است.
تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی گاهی اوقات دارای فراداده هستند یا ممکن است داده هایی عجیب داشته باشند. به عنوان مثال، در بخش software ممکن است به جای فتوشاپ یا چیزی مشابه، نام یک هوش مصنوعی نوشته شده باشد. علاوه بر این، روی بیشتر عکس های دیجیتال حداقل یک ویرایش از طریق برخی نرم افزارها ویرایش گر صورت می گیرد. یک تصویر با سابقه ویرایش صفر ممکن است مشکوک باشد، زیرا این غیرعادی است، به خصوص برای عکاسی حرفه ای.
در ادامه به معرفی برخی از مواردی که باید در فراداده بررسی کنید تا ببینید آیا یک عکس از طریق هوش مصنوعی تولید شده است یا خیر اشاره می کنیم:
- داده های EXIF (فرمت فایل تصویر قابل تعویض): داده های EXIF را با استفاده از نرم افزار ویرایش عکس یا نمایشگرهای آنلاین EXIF بررسی کنید. تصاویر تولید شده با هوش مصنوعی ممکن است فاقد برخی از اطلاعات معمولی دوربین و لنز باشند که در یک عکس دوربین واقعی یافت می شود.
- اطلاعات نرم افزار: در پی ذکر نرم افزار تولید تصویر در ابرداده باشید. برای مثال Created with DALL-E 2 یا Generated by Midjourney.
- اعتبار محتوا: Adobe Photoshop و سرویس های مشابه شروع به ادغام Content Credentials کرده اند، فراداده هایی که به طور خاص برای ردیابی تاریخچه ایجاد یک تصویر و شناسایی استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی ایجاد شده اند و به این ترتیب اطلاعات جامع تری در این مورد به دست مخاطبان خواهند داد.
برای سرعت بخشیدن به این فرایند می توانید از ابزارهای زیر استفاده کنید. این ابزارها می توانند کارایی تجزیه و تحلیل فراداده و همچنین شناسایی شاخص های بالقوه محتوای تولید شده از طریق هوش مصنوعی را افزایش دهند.
- Metadata2Go
- Brandfolder
در اینجا نحوه استفاده از Metadata2go برای بررسی توضیحات تصویر آمده است:
- مرحله 1: یک مرورگر را باز کنید و از طریق این به سایت Metadata2Go بروید. در ادامه روی دکمه View Metadata کلیک کنید.
- مرحله 2: تصویر را آپلود کنید و منتظر بمانید تا ابزار، جزئیات تصویر را تجزیه و تحلیل و استخراج کند.
در نهایت، متن های غیر معمول را در توضیحات ارائه شده جستجو کنید.
استفاده از ابزارهای جانبی برای شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی
استفاده از برنامه های جانبی می تواند راهی قدرتمند و در دسترس برای شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی باشد. پلتفرم ها و نرم افزارهای آنلاین مختلف به طور خاص برای تجزیه و تحلیل و شناسایی محتوای تولید شده از طریق هوش مصنوعی طراحی شده اند. این ابزارها از الگوریتم های پیشرفته برای بررسی یک تصویر از نظر الگوها، ناسازگاری ها یا سایر ویژگی های مرتبط با ایجاد هوش مصنوعی استفاده می کنند. در ادامه به بررسی نحوه عملکرد یکی از این ابزارها خواهیم پرداخت. دو مورد ا معروف ترین برنامه های کمکی برای شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی
- AI or Not
- Maybes AI Art Detector
هستند که در این مقاله ما از ابزار AI or Not استفاده خواهیم کرد. برای شناسایی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی از طریق این ابزار، مراحل زیر را دنبال کنید:
- مرحله 1: مرورگر خود را باز کنید و از طریق این به وب سایت AI یا Not بروید.
- مرحله 2: مطمئن شوید که در تب Images هستید. یک تصویر آپلود کنید.
- مرحله 3: اکنون، ابزار تصویر آپلود شده را تجزیه و تحلیل می کند و خروجی را ارائه می دهد.
توجه: دقت کنید ممکن است این ابزار همیشه دقیق عمل نکند.
سخن پایانی
در حالی که تشخیص قطعی اینکه آیا یک تصویر از طریق هوش مصنوعی تولید شده است می تواند چالش برانگیز باشد، چند روش وجود دارد که کار شما را ساده تر می کند. بررسی جزئیاتی مانند دست ها، چشم ها، پس زمینه و هر متنی در تصویر می تواند ناسازگاری های رایج در هنر هوش مصنوعی را آشکار کند. آیا راه های دیگری برای این کار کشف کرده اید؟ از طریق کامنت با ما به اشتراک بگذارید.
منبع: guidingtech
منبع: دیجیکالا مگ