آموزش گام به گام تغییر رنگ اجسام در فتوشاپ
به گزارش فدایی داری، تغییر رنگ ها در فتوشاپ و جایگزین کردن آن ها با یکدیگر یکی از جالب ترین کارهایی است که می توانید با استفاده از این نرم افزار انجام دهید. این ویژگی به شما امکان می دهد تا ماکت و یا تصویر خلاقانه ای ایجاد کنید. به عنوان مثال، اگر رنگ لباستان در یکی از تصاویر خیلی باب میل شما نیست، با استفاده از این تکنیک ها به راحتی می توانید آن را تغییر دهید. البته تکنیک های تغییر رنگ ها در فتوشاپ تنها محدود به لباس و اشیاء و ماشین نیست، در واقع لیست موارد استفاده از این تکنیک ها واقعاً بی انتها است. به صورت کلی، با استفاده از آن می توانید هر رنگی را تغییر داده و با رنگ دیگری جایگزین کنید. فتوشاپ نرم افزار بسیار پیشرفته ای است و با استفاده خیلی از کارها را از راه های مختلفی می توان انجام داد. به همین علت، چندین روش برای تغییر رنگ ها در فتوشاپ وجود دارد. در این مقاله 3 مورد از پرکاربردترین آن ها را به صورت مرحله به مرحله به شما آموزش خواهیم داد.
چطور رنگ اجسام را در فتوشاپ تغییر دهیم؟
روش های مختلفی برای انجام این کار وجود دارند. هرکدام از روش هایی که در ادامه به شما آموزش می دهیم، مزایا و معایب خاص خود را دارند. بنابراین خیلی مهم است که روش مناسبی را بسته به هدف و ماهیت عکس خود انتخاب کنید. در طول آموزش متوجه خواهید شد که برخی از آن ها برای تغییر رنگ اشیاء، برخی برای تغییر رنگ پس زمینه و برخی هم برای تغییر رنگ لباس و خودرو با استفاده از فتوشاپ مناسب تر هستند.
روش اول: استفاده از ابزار Replace Color
برای سهولت بیشتر، فتوشاپ ابزار خاصی را به همین موضوع اختصاص داده است؛ بنابراین، اولین بخش آموزش ما هم مربوط به استفاده از ابزار تغییر رنگ ها در فتوشاپ، یعنی Replace Color Tool است. استفاده از این ابزار بیشتر برای مواقعی مناسب است که قصد تغییر رنگ اشیایی را دارید که شکل و یا رنگ کاملاً یکدست و تعیینی ندارند. ابزار Replace Color به شما اجازه می دهد تا پرده های رنگی مختلفی از رنگ مورد نظرتان را انتخاب کرده و تمام آن ها را به طیف رنگی مورد نظرتان تغییر دهید.
این ابزار برای تغییر عکس هایی که رنگ های مشکی، خاکستری و سفید دارند چندان مناسب نیست و عملکرد خوبی در این زمینه ندرد. این ابزار به شما اجازه می دهد تا Hue خاصی را برای تغییر رنگ انتخاب کنید. از آنجایی که Hueها را می توان چیزی شبیه به رنگ دانه های خالص دانست، انتخاب رنگ های سیاه یا سفید از این طیف امکان پذیر نیست.
عیب دیگر استفاده از این روش این است که وقتی رنگ تغییر کرد و تغییرات را ذخیره کردید، شما نمی توانید مجدداً به عقب برگشته و تنظیمات رنگ خود را تنظیم مجدد کنید. مگر اینکه تمام تغییرات رنگی را روی یک لایه نو و مجزا انجام داده باشید و آن لایه را حذف کرده و تمام تنظیمات را مجدداً از ابتدا انجام دهید.
برای تغییر رنگ اشیاء با استفاده از ابزار Replace Color در فتوشاپ، در ابتدا تصویر مورد نظرتان را باز کنید و لایه پس زمینه را تکثیر (Duplicate) کنید. این کار به شما اجازه می دهد تا بدون آسیب زدن به عکس اصلی، تغییراتی را اعمال کرده و مواردی را ویرایش کنید. در این حالت، اگر از نتیجه کار رضایت نداشتید، به راحتی می توانید لایه نو را حذف کرده تا همه چیز به روال عادی بازشود.
مرحله اول: لایه را تکثیر کنید
برای تکثیر لایه پس زمینه، با استفاده از نشانگر موس روی آن کلیک کرده، آن را کشیده و روی دکمه Create a new Layer که در بخش پایینی پنل لایه قرار گرفته، رها کنید (همانند عکس زیر). شما همچنین می توانید از دکمه های Control + J در ویندوز و یا Command + J در سیستم عامل مک استفاده کنید.
مرحله دوم: اضافه کردن یک Adjustment Layer
بعد از اینکه لایه نو را در مرحله قبل ساختید، آن را انتخاب کنید. حالا جهت زیر را پیش بگیرید Image > Adjustments > Replace Color
حالا پنجره نوی باز خواهد شد. در داخل پنجره Replace Color، از ابزار قطره چکان استفاده کرده و رنگی که قصد تغییر دادن آن دارید را انتخاب کنید. اگر تصویر شما شامل پرده های رنگی مختلفی از همان رنگ مورد نظر می شود، توصیه ما این است که پررنگ ترین بخش آن را انتخاب کنید. پنجره Preview (پیش نمایش) نیز بخش هایی از تصویر که به رنگ انتخابی شما هستند را به شما نمایش خواهد داد.
اگر می خواهید که تغییر رنگ تنها بخش هایی هم مرز و نزدیک به منطقه ای که انتخاب کرده اید را شامل شود، تیک گزینه Localized Color Clutsters را انتخاب کنید. در غیر این صورت، احتیاجی به انجام این کار نیست.
مرحله سوم: رنگ نو را انتخاب کنید
در بخش پایینی همین پنجره، می توانید نشانگرهای موجود را تغییر داده و رنگ نو مورد نظرتان را انتخاب کنید. شما همچنین می توانید روی بلوک رنگی به نام Result نیز کلیک کرده تا صفحه انتخاب رنگ فتوشاپ برای شما باز شود و رنگ نو موردنظر را راحت تر انتخاب کنید.
زمانی که رنگ موردنظر را انتخاب کردید، باید مقدار Fuzziness Slider را تعیین کنید. با استفاده از این بخش شما در واقع انتخاب می کنید که دامنه رنگ چقدر باید تعیین و محدود باشد. به عبارت دیگر، انتخاب مقداری کم برای Fuzziness به معنای آن است که تنها رنگ های خیلی شبیه به رنگ موردنظر شما تغییر پیدا می کنند. هرچه این مقدار بالاتر باشد، رنگ هایی که شباهت کمتری با رنگ انتخابی دارند (پرده های رنگی مختلف) نیز دستخوش تغییر خواهند شد.
با استفاده از این روش، شما می توانید دامنه های رنگی مختلفی از یک رنگ را، علیرغم وجود تفاوت هایی در Hue آن ها، به صورت یکجا تغییر دهید.
البته یادتان باشد که انتخاب مقداری بالا برای Fuzziness نیز هیچ تضمینی ارائه نمی کند تا تمامی پرده ها و طیف های رنگی مرتبط با رنگ مورد نظرتان را تغیر دهد؛ به خصوص اگر اینکه سایه ها بسیار تیره و یا اینکه بسیار روشن باشند. اگر با چنین حالتی روبرو شدید، باید مجدداً از ابزار قطره چکان با علامت مثبت که در بالای پنجره قرار گرفته است استفاده کرده و روی قسمت هایی از تصویر که هنوز به تغییر رنگ احتیاج دارند کلیک کنید. با استفاده از این کار، شما رنگ نوی را نیز به فتوشاپ معرفی می کنید.
البته ابزار دیگری به شکل قطره چکان با علامت منفی نیز وجود دارد. این ابزار رنگ بخش هایی از تصویر که تغییر رنگ داده اند را به همان رنگ اولیه خود بازگردانی می کند.
زمانی که تمام بخش های موردنظر تصویر را انتخاب کردید و رنگ ها نیز انتخاب شدند، روی گزینه OK کلیک کنید.
مرحله چهارم: پاک کردن رنگ های اضافی و ناخواسته
زمانی که از ابزار Replace Color برای تغییر رنگ ها در فتوشاپ استفاده می کنید، رنگ بخش های دیگری از تصویر نیز احتمال دارد که تغییر کند و شاید شما قصد تغییر رنگ این بخش ها را نداشته باشید. در این مرحله باید تغییر رنگ های اضافی و ناخواسته را حذف کنیم. به این منظور، باید از لایه ماسک (Layer Mask) استفاده کنیم.
به منظور اضافه کردن یک ماسک لایه، دقت کنید که لایه صحیحی را انتخاب کرده باشید (لایه نو). سپس روی آیکن Layer Mask کلیک کنید. این آیکن در بخش پایینی پنل لایه ها در نرم افزار فتوشاپ قرار گرفته است.
بعد از اینکه ماسک به لایه شما اضافه شد، ابزار قلم (Brush) را از نوارابزارهای کنار صفحه و یا با فشردن دکمه B کیبورد انتخاب کنید. دقت کنید که رنگ پیش زمینه انتخابی شما روی مشکی تنظیم شده باشد (عکس زیر).
با استفاده از همین ابزار قلم، روی بخش هایی از تصویر که قصد بازگرداندن رنگ آن ها به حالت اولیه دارید را نقاشی کنید. روی هر نقطه ای که قلم را بکشید، رنگ آن به حالت اولیه بازخواهد گشت.
اگر هنگام پاک کردن رنگ های اضافی اشتباهی انجام دادید و قصد بازگشت به عقب را دارید، می توانید از History فتوشاپ و یا دکمه های Control + Z استفاده کنید. ولی بهترین روش، این است که رنگ پیش زمینه را به جای مشکی، سفید کنید. حالا مجدداً روی نقاطی مورد نظر نقاشی کنید تا رنگ های نو آن ها نمایان شوند. البته یادتان باشد، این ویژگی مادامی قابل استفاده است که روی ابزار ماسک (Layer Mask) کار می کنید.
روش دوم: استفاده از Hue/Saturation Adjustment Layer
روش دیگری که برای تغییر رنگ ها در فتوشاپ و جایگزین کردن آن ها با یکدیگر کاربرد دارد، استفاده از لایه تنظیم Hue/Saturation است. این روش نیز به شما اجازه می دهد تا بدون آسیب رساندن به عکس اصلی، عکس مورد نظرتان را ویرایش کرده و رنگ آن را تغییر دهید. با استفاده از این روش شما به آسانی می توانید در آینده نیز رنگ ها تغییر دهید، بدون اینکه تأثیری روی سایر ویرایش های شما ایجاد شود.
البته یادتان باشد، اگر قصد دارید که تصویر را به رنگ سیاه و سفید در بیاورید، استفاده از این روش برای شما مناسب نخواهد بود. استفاده از ابزار hue adjustment تنها با رنگ های خالص و اصلی کاربرد دارد و بنابراین انتخاب شما در تنوع رنگ محدودتر خواهد بود. برای تغییر رنگ تصاویر با استفاده از این روش، مراحل زیر را پیش بگیرید.
مرحله اول: اضافه کردن یک Hue/Saturation Adjustment Layer
به منظور تغییر رنگ بخشی از تصویر با استفاده از تکنیک تغییر Hue/Saturation، در ابتدا باید یک لایه نو Adjustment Layer را از طریق انتخاب آیکن Hue/Adjustment ایجاد کنید. اگر پنل Adjustment را در محیط فتوشاپ مشاهده نمی کنید، باید آن را از جهت زیر فعال کنید Window > Adjustment.
شما همچنین می توانید این لایه را از طریقی که در عکس زیر مشاهده می کنید و فعال کنید.
مرحله دوم: انتخاب رنگ نو
زمانی که مقدار Hue را در پنجره نوی که باز شده تغییر می دهید، متوجه خواهید شد که تمام رنگ های تصویر شروع به تغییر می کنند.
شما همچنین می توانید آیکن slider که در همین پنجره قرار گرفته است (عکس زیر) را انتخاب کنید تا با استفاده از آن از طریق کلیک کردن و کشیدن نشانگر موس رو رنگ موردنظر در تصویر، سطوح اشباع رنگی را تغییر دهید. یادتان باشد، هنگام کلید کردن و کشیدن (Drag) روی رنگ تصویر و تنظیم آن ها، کلید کنترل (در ویندوز) و کلید Command (در مک) را نگه داشته باشید.
اگر قصد دارید تا رنگ تصاویر را با استفاده از این روش تغییر دهید، همانند عکس زیر، مقدار Saturation را روی +100 تنظیم کنید تا به راحتی متوجه شوید چه رنگ هایی را تغییر می دهید.
حالا مقدار Hue را تغییر دهید تا رنگ مورد نظرتان را انتخاب کنید. در سرانجام، مجدداً Saturation را روی همان مقدار 0 اولیه تنظیم کنید تا همه چیز به حالت عادی بازشود.
در مثال ما، از آنجایی که رنگ نواحی اطراف ماشین هم دستخوشش تغییر شده، شما می توانید با استفاده از همان ویژگی Layer Mask، رنگ ها بخش های اضافی و یا ناخواسته را پاک کنید. ولی یادتان باشد، در این روش دیگر احتیاجی به ایجاد یک Layer Mask نیست. چراکه Adjustment Layer به صورت اتوماتیک خودش یک ماسک دارد و از همان می توان استفاده کرد. این موضوع را در بخش بعدی توضیح می دهیم.
مرحله سوم: پاک کردن رنگ ها بخش های اضافی و ناخواسته
در این مثال، ما کل ماشین را با استفاده از ابزار Object Selection Tool انتخاب می کنیم. سپس با فشردن دکمه های Control + Shift + I (در ویندوز) و یا Command + shift + I (در مک)، کل بخش انتخابی خودمان را معکوس می کنیم. به عبارت دیگر، در ابتدا تنها ماشین را انتخاب کرده بودیم، حالا بعد از معکوس کردن، تمام محیط عکس به غیر از ماشین انتخاب خواهد شد.
حالا ابزار قلم (Brush) را انتخاب کرده و همانند تصویر زیر، رنگ پیش زمینه را روی مشکی تنظیم می کنیم. حالا روی محیط اطراف ماشین کلیک می کنیم تا رنگ آن به حالت عادی بازشود. همان طور که پیش تر بیان شد، از آنجایی که Adjustment Layerها در داخل خود Layer Mask هم دارند، در این شیوه از آموزش تغییر رنگ در فتوشاپ دیگر لایه ماسک اضافه نکردیم.
زمانی که رنگ تمام بخش ها را به حالت عادی بازگرداندیم، دکمه های Control + D را بفشارید تا تمام هاشورهای بخش های انتخاب شده ناپدید شوند. همان طور که مشاهده می کنید، تمام بخش های عکس دست نخورده به جای مانده و تنها رنگ ماشین تغییر کرده است.
مرحله چهارم: نهایی کردن محدوده رنگ
اگر می خواهید کنترل بیشتری روی رنگ هایی خاص داشته باشید، در همان پنل Adjustment Layer، بخشی که در تصویر زیر می بینید را باز کنید و کانال رنگی موردنظرتان را انتخاب کنید. شما همچنین می توانید روی آیکن قطره چکان کلیک کرده و از آن نیز برای انتخاب رنگ مورد نظرتان استفاده کنید. زمانی که رنگ مورد نظر انتخاب شد، حالا می توانید از اسلایدرهای موجود استفاده کرده و آن را تغییر دهید.
این نکته را در نظر داشته باشید که کار کردن روی تنها برخی از کانال های رنگی باعث می شود تا تغییر رنگ عکس شما به صورت یکدست انجام نشود. برای مثال می توانید به عکس زیر توجه داشته باشید.
روش سوم: تغییر رنگ با استفاده از ابزارهای Selection و Colorize Adjustment
همان طور که بیان شد، روش های قبلی تغییر رنگ ها در فتوشاپ برای تبدیل رنگ ها به سفید و یا سیاه مناسب نبودند. ولی روش فعلی برای انجام این کار کاملاً ایدئال است. برای اینکه بهترین نتیجه را هنگام تغییر رنگ بخشی از عکس به دست بیاوریم، بهتر است در ابتدا بخشی از تصویر را انتخاب کنیم که قصد داریم رنگ آن را تغییر دهیم.
با استفاده از ویژگی Colorize Adjustment، شما می توانید طیف و انواع مختلفی از رنگ را برای محیط انتخابی خود به کار بگیرید. این روش روی انواع طیف ها و سایه های رنگی به خوبی پاسخگو است.
مرحله اول: بخش مورد نظر را انتخاب کنید
در این مرحله با فشردن دکمه W و یا با انتخاب ابزار Object Selection Tool از نوار ابزار، بخشی از تصویر که قصد تغییر رنگ آن دارید را انتخاب کنید.
بعد از اینکه ابزار را انتخاب کردید، اطراف محیط بخشی که قصد انتخاب آن دارید را کلیک کنید تا کل آن انتخاب شود.
مرحله دوم: اضافه کردن Adjustment Layer
بعد از اینکه محیط موردنظر را انتخاب کردید، یک لایه Adjustment Layer را مطابق شکل زیر به تصویر اضافه می کنیم.
مطابق عکس زیر، تیک گزینه Colorize را فعال کنید. حالا از این نشانگرها برای تنظیم رنگ و نور مورد نظر خودتان استفاده کنید. اگر قصد دارید که رنگ مشکی را برای تصویر خود انتخاب کنید، باید مقدار Lightenss را روی -100 تنظیم کنید.
درهرحال، با استفاده از همین ابزار می توانید هر رنگی که می خواهید را برای تصویر موردنظرتان انتخاب کنید.
در این مقاله 3 روش ساده و کاربردی برای تغییر رنگ ها در فتوشاپ به شما معرفی کرده و آموزش دادیم. انتخاب بین این 3 روش به سلیقه و ترجیحات شخصی شما، و همچنین به نوع عکس شما بستگی خواهد داشت. هرکدام از این روش ها برای موارد خاصی کاربرد بهتری دارند. در سرانجام، هرگونه نظر و ییشنهاد خودتان در مورد روش های تغییر رنگ اجسام در فتوشاپ را در کامنت ها با ما در میان بگذارید.
منبع: bwillcreative
منبع: دیجیکالا مگ