مشاغل پایدار، جایگزین کوله بری
به گزارش فدایی داری، بارها پای صحبت کوله برانی نشستیم که از رنج و سختی کارشان گفته اند، از اینکه چشم امیدشان به دست مسئولانی است که با اشتغال زایی، پایانی برای کوله بری ایجاد نمایند. از میان مرزنشینان این بار به سراغ علیرضا غفاری می رویم که با کارآفرینی سعی دارد راه کوله بری را برای خبرنگارانانش به اشتغال پایدار متصل کند.
فدایی داری- راحله عبدالحسینی: علیرضا غفاری اصالتا اهل روستای خانقاه در شهرستان پاوه است و37 سال دارد. اوایل دهه 90 که کارشناسی ارشد زبان انگلیسی را گرفت، در یک ساختمان کوچک استیجاری آکادمی زبان انگلیسی دایر کرد و بعدها آکادمی زبان به یک مجتمع آموزشی فنی حرفه ای تبدیل شد. غفاری در بیشتر روستاهای محروم منطقه اورامانات کارگاه های کارآموزی برگزار کرد. بارها و بارها هم بابت دوره های آموزشی از کارآموزان کم بضاعت شهریه ای نمی گیرد.
روایت علیرضا غفاری اما، بعد از اینجا شروع می گردد که در آکادمی خودش دوره های جهانگردی برگزار و با دعوت از ده ها کوله بر منطقه به آنان آموزش جهانگردی داد. هدفش هم حل معضل کوله بری در منطقه ها مرزی کشور بود. بعضی از این کوله بران، حالا برای خودشان بوم گردی راه انداخته اند. بعضی هم راهنمای جهانگردان شده اند و به صنعت جهانگردی منطقه پیوسته اند.
او که مترجم نمایندگان یونسکو در ماموریت ثبت جهانی اورامانات هم بود به فدایی داری می گوید: کوله بری سرنوشت محترم بسیاری از نان آوران خانه در این منطقه است. من هم سعی کردم راهی برای اشتغال زایی و توسعه مشاغل پایدار در این منطقه پیدا کند.
غفاری می گوید که اورامانات، پتانسیل ویژه ای برای اشتغال زایی دارد که با دید کارآفرینی باید به آن نگاه کرد: با حمایت میراث فرهنگی می گردد تک تک فرصت های شغلی را پیدا کرد. انتظار داریم در بحث جذب سرمایه، اتاق فکر تشکیل گردد. باز شدن مرز شوشمی هم پای جهانگردان بیشتری را به این منطقه می کشاند. با بیشتر شدن جهانگرد باید به فکر زیرساخت ها هم باشیم و در مرحله بعد با ورود جهانگردان خارجی، ارزآوری داشته باشیم.
غفاری معتقد است با نگاه کارآفرینی می گردد کوله بری را برای همواره از این منطقه حذف و مشاغل پایدار را جایگزین کرد.
منبع: همشهری آنلاین