واکنش پروانه سلحشوری به حمله ذوالنوری به روحانی

به گزارش فدایی داری، خبرنگاران : پروانه سلحشوری می گوید: چطور می شود که رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس علنا می گوید باید رئیس جمهور را اعدام کنیم و همه رسانه های خارجی به بازتاب این اظهارات می پردازند اما به ایشان حتی تذکر داده نمی شود. بسیاری از رسانه های خارجی از صحبت های مجتبی ذوالنوری تعجب کردند، چراکه جایگاه ایشان در قوه مقننه بسیار مهم است.

واکنش پروانه سلحشوری به حمله ذوالنوری به روحانی

از پروفایل ما kalarena دیدن نمایید.

به گزارش فدایی داری روزنامه آرمان ملی در شماره جدید خود نوشت: مردم این روزها دغدغه های زیادی دارند، مسائل اقتصادی و معیشتی زیاد بود که همه گیر شدن کرونا بر مسائل افزود. دیگر مانند گذشته نیست که دغدغه مردم اندیشیدن به انتخاب رئیس جمهور مطلوب و متناسب با سلیقه سیاسی خودشان باشد، بلکه ظاهرا اولویت ها برای آنها تغییر کرده و اگر نخواهند گزینه نامطلوب نرفتن پای صندوق های رای را انتخاب کنند اما حتما به دنبال کاندیدایی می گردند که بتواند کشور را از شرایط نامطلوب اقتصادی و معیشتی خارج کند.

از سوی دیگر کنندگان مجلس فعلی هم بر میزان ناامیدی ها در مجلس اضافه می کنند چنانکه به جای تصویب قوانین کمک کننده به دولت برای بهبود شرایط کشور در حوزه های مختلف به برنامه ریزی برای تضعیف دولت می پردازند به نحوی که روزی حکم اعدام برای رئیس جمهور صادر می کنند و روز دیگر پیگیر استیضاح روحانی شده و حتی همایشی هم با این هدف در قم برگزار می کنند. یک کننده مجلس دهم می گوید که مخالفان دولت در مجلس یازدهم می دانستند که شعار استیضاح رئیس جمهور به واقعیت تبدیل نمی گردد اما هدف آنها از اصرار به طرح این موضوع غبارآلود کردن فضای کشور و منحرف کردن افکار عمومی از عدم تحقق وعده های کنندگان مجلس یازدهم بوده است.

در راستای آنچه در این روزها در مجلس و عالم سیاست و اقتصاد می گذرد، پروانه سلحشوری کننده مجلس دهم با آرمان ملی به گفت وگو پرداخته است که متن آن را می خوانید.

از کنندگان مجلس دهم بودید و انتقاداتی بعضا سیاسی به این مجلس وارد می شد. اکنون با توجه به سابقه کنندگی که دارید، عملکرد مجلس یازدهم را تا به امروز چگونه ارزیابی می کنید؟

قبل از انتخابات مجلس یازدهم بسکمک از کنندگان اصولگرای فعلی برای کشاندن مردم پای صندوق های رای وعده هایی دادند که این وعده ها عملی نشده و تحقق نیافته است. بی تردید شرایط اقتصادی جامعه به مراتب از زمانی که مجلس دهم بر سر کار بود، بدتر شده است. قیمت تمامی اجناس از زمان روی کار آمدن مجلس یازدهم به مراتب بالاتر رفته است. باید پذیرفت که مجلس متاسفانه در برخی مواقع نمی تواند برای حل مسائل اقتصادی کاری انجام دهد که البته این موضوع در مورد قوه مجریه هم صدق می کند.

دلیلش چیست و آیا اختیارات کم است؟

دلیل اینکه قوا نمی توانند مسائل را حل کنند و این به ساختارهای کلی باز می گردد که وجود دارد. کنترل کردن تعاملاتی که در حوزه سیاست بین الملل و اقتصاد داخلی رخ می دهد، از اختیارات مجلس و دولت فراتر است. اگر در این راستا اقدامات جدی صورت نگیرد، شرایط سخت تر می گردد.

به وعده هایی اشاره کردید که در زمان انتخابات داده شد اما محقق نشد. این موضوع سبب بی اعتمادی جامعه به نهادهای انتخابی می گردد. تصور می کنید فرصتی برای جبران این بی اعتمادی وجود دارد؟

همانطور که اشاره کردید مجلسیان یازدهم قبل از انتخابات به ارائه وعده هایی به جامعه پرداختند که در حال حاضر متوجه شده اند که نمی توانند این وعده ها را محقق کنند. مجلس یازدهم نه تنها توان تغییر در شرایط اقتصادی کشور را ندارد، بلکه در ابتدای آغاز فعالیتش، دو مصوبه را تصویب کرد که به نظر بنده به نفع مردم محروم هم نبود. یکی از مصادیق اثبات آن موضوع قیر مجانی است که به ضرر مردم تمام شد. مجلس یازدهم طرح هایی را تصویب کرده که به نظر می رسد، ظاهرا به ضرر مردم عادی است. برخی از طرح هایی که مجلس یازدهم به تصویب می رساند به نفع اقلیت برخوردار از رانت جامعه است و گره ای از مسائل اکثریت مردم باز نمی کند. کنندگان مجلس قبل از انتخابات اسفند 98 شعارهایی دادند که به نظر می آید در حال حاضر از راستا فعلی خود خارج شده است. اقلیتی که به کنندگان اصولگرا درمجلس یازدهم رای دادند و در انتخابات مشارکت کردند، منتظر هستند تا اقداماتی برای حل مسائل مردم از سوی این مجلس انجام گردد که تا امروز چنین نشده است. بخشی از مردم که به کنندگان مجلس یازدهم رای داده بودند، تصور آن را داشتند که ناتوانی مجلس دوره قبل باعث بروز چنین مسائلی در کشور شده است، اما با وجود گذشت چندین ماه از آغاز به کار این مجلس ناتوانی کنندگان مجلس یازدهم مشهود شده است. مردمی که ناچار شدند به کاندیداهای منتخب برای ورود به مجلس رای بدهند انتظار گشایش در فضای اقتصادی را دارند. مردم وقتی مشاهده می کنند شرایط اقتصادی بهبود پیدا نمی کند احساس ناامیدی می کنند.

روز سه شنبه استیضاح رئیس جمهور منتفی اعلام شد اما در روزهای قبل از آن شاهد فضاسازی شدید از سوی برخی کنندگان در راستای استیضاح روحانی بودیم . به نظر شما این دسته از مخالفان دولت با توجه به تاکید بزرگان کشور مبنی بر لزوم همکاری با پاستورنشینان چه هدفی را دنبال می کنند؟

کنندگانی که در مجلس یازدهم موضوع استیضاح رئیس جمهور را مطرح می کردند به خوبی آگاه بودند که استیضاح آقای روحانی به نتیجه نمی رسد. برخی کنندگان یک یا 2روز با هدف غبارآلود کردن فضای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور این موضوع را مطرح و پس از آن عقب نشینی کردند که احمدامیرآبادی فراهانی عضو هیات رئیسه مجلس یکی از این کنندگان است. او روز دوشنبه در سخنانی استیضاح رئیس جمهور را منتفی دانست. آقای امیرآبادی با کنندگان استیضاح کننده در یک طیف قرار دارند و می دانستند که نمی توانند رئیس جمهور را استیضاح کنند.

برخی معتقدند طرح چنین موضوعاتی برای مقصر نشان دادن دولت در تمام مسائل است. اینطور فکر نمی کنید؟

کنندگان مجلس یازدهم قصد دارند شرایط نامطلوب اقتصادی کشور را به گردن دولت بیندازند. جالب است که پیش از این مقصر شرایط موجود جامعه را دولت و مجلس دهم معرفی می کردند و اما اکنون قائل به پذیرش نقش مجلس در مسائل نیستند. تا وقتی که مجلس دهم بود و با اینکه فراکسیون امید در اقلیت بود، مدام تحت عناوینی نظیر مجلس ناکارآمد این مجلس را نقد می کردند و می گفتند که مجلس دهم کاری نمی کند و به شرایط معیشت مردم توجهی ندارد. در حال حاضر مجلس یازدهم توپ را در زمینه دولت می اندازد و انگار نه انگار که این مجلس سهمی دارد. اگر در نظر بگیریم که مجلس می تواند در اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور مشارکت داشته باشد و مجلس دهم، مجلس متهمی بود و نمی توانست عمل کند، الان چرا مجلس یازدهم کاری نمی کند. اگر مجلس نمی تواند در اوضاع سیاسی و اقتصادی کشور مشارکت داشته باشد، پس چرا مجلس دهم را متهم می کردید. در حال حاضر که قوه مقننه در اختیار اصولگرایان قرار گرفته است، در تلاشند که قوه مجریه را مقصر شرایط موجود و مسائل کشور معرفی کنند البته بنده اعتقاد دارم که ارکان مختلف هیچ فرقی با یکدیگر ندارند و همه آنها در زیر یک پرچم زندگی و فعالیت می کنند. اگر قرار باشد نهادی را مقصر شرایط نامطلوب اقتصادی در جامعه بدانیم، بی شک تمام مسئولان و نهادها دارای سهم هستند و نمی توان قوه مقننه را مستثنی کرد.

به نظر می رسد جامعه هم دیگر خسته شده و مانند سابق میل ورود به چالش شناسایی مقصر را ندارد. دلیل این تغییر رفتار جامعه را چه می دانید؟

درست است. برای مردم دیگر تفاوتی ندارد که مجلس با دولتمردان درگیر باشد و یا یکدیگر را مقصر شرایط کشور بدانند. درگیری مجلس و دولت برای مردم نه آب و غذا می گردد و نه انسولین به آنها می رساند. برای مردم فرقی نمی کند که دولت یا مجلس باهم درگیر باشند، چون هیچ گره ای از مسائل مردم باز نمی کند.

اظهارات اخیر آقای مجتبی ذوالنوری هم حاشیه ساز بود. برداشت شما از آن ادعاها چیست؟

قبلا شاهد بودیم که اگر کنندگان یا سایر افراد کوچکترین صحبتی می کردند و رسانه های خارجی آن اخبار را منعکس می کردند، فورا مورد انتقاد و حتی پرونده سازی قرار می گرفتند و گفته می شد که باعث سوءاستفاده رسانه های بیگانه شده اید. چطور می گردد که رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس علنا می گوید باید رئیس جمهور را اعدام کنیم و همه رسانه های خارجی به بازتاب این اظهارات می پردازند اما به ایشان حتی تذکر داده نمی گردد. بسکمک از رسانه های خارجی از صحبت های مجتبی ذوالنوری تعجب کردند، چراکه جایگاه ایشان در قوه مقننه بسیار مهم است. اساسا ایشان نه در قوه قضائیه هستند نه کننده آحاد مردم ایران که رئیس جمهور را به اعدام محکوم می کنند. در این چند روز که صحبت اعدام رئیس جمهور مطرح شده بود، بسکمک می گفتند که اگر واقعا به فکر مردم هستید یک رفراندوم درباره رئیس جمهور و سایر قوا برگزار کنید تا ببینید مردم خواستار چه اقداماتی هستند. بعد از این صحبت ها هم همایش استیضاح را برگزار کردند که نشان می دهد عده ای به جای حل مسائل کشور فقط به دنبال حاشیه سازی و تشنج در جامعه هستند. در هیچ بخش اخلاق اسلامی اشاره نشده که قوای یک کشور اینگونه به بحث، جدل و توهین به یکدیگر بپردازند. در برخی از جلسات مجلس یازدهم که نه تنها رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس بلکه چندین کننده مجلس هم به صورت ستیزجویانه و غیراخلاقی، رئیس جمهور را مورد خطاب قرار دادند، البته نه به این شدت که آقای ذوالنوری مطرح نمود اما به رئیس جمهور توهین کردند. لفظ اعدام که آقای ذوالنور به کار برد، بار حقوقی دارد ولی کلمات دیگری که توسط کنندگان مجلس به کار برده شده است از نظر اخلاقی و سیاسی توهین آمیز بوده است. از طرف دیگر افراد مرتبط با رئیس جمهور مانند مشاور ایشان یا شخصیت های دیگر برای تلافی کردن توهین ها و ادعاهای نادرست طیف مخالف، از واژگان نامناسبی استفاده می کنند که به آنها هم انتقاد وارد است.

برخی چنین مطرح می کنند که طرح موضوعات چالشی برای دور کردن اذهان جامعه از برخی مسائل به ویژه در حوزه اقتصادی است.

یکی از موضوعاتی که در این شرایط گریبان گیر کشور شده، مسایل حاشیه ای است که کشور را به سمت شرایط بدتر اقتصادی، سیاسی و... سوق می دهد. به نظرم یکی از دلایل مطرح شدن این موضوعات بر این اساس است که اذهان از مسایل اصلی جامعه که موضوعات اقتصادی است، منحرف گردد و آنها را فراموش کنند اما باید بدانند برای مردم اظهارات رئیس جمهور یا کنندگان مجلس دارای تفاوت با دیگری نیست که دلیلش هم این است که مردم کشور ما در انبوه مسائل و ناملایمات غرق شده اند.

چرا مجلس به جای پرداختن به حاشیه ها به لایحه های خود رسیدگی نمی کند؟

برای آقای قالیباف و تعدادی از کنندگان به خاطر اینکه تازه وارد این فضا شده اند تا مسلط شوند زمان لازم است. از طرف دیگر متاسفانه به نظر می رسد که افراد متخصص و مسلط در حوزه های مختلف به اندازه ای که بتوانند در مجلس تاثیرگذار باشند وجود ندارد. لوایح، از طرف دولت وارد مجلس می گردد و مجلس آنها را بررسی و به قانون تبدیل می کند، ممکن است یکی از اهداف آنها خریدن زمان باشد تا انتخابات و رئیس جمهور جدید که دولت بعدی برخی لوایح را از دستور خارج کند. البته الان هم زود است بخواهیم درباره این مسایل قضاوت کنیم.

مهمترین رویداد سیاسی کشور در سال آینده انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم است. شانس پیروزی اصولگرایان در انتخابات آینده را چطور ارزیابی می کنید؟

به نظر بنده، ریاست جمهوری هم به اصولگرایان می رسد تا دیگر بهانه ای برای مسائل کشور نداشته باشند. جریان اصولگرا باید متوجه باشد که مسائل کشور فقط تقصیر دولت آقای روحانی نیست. همه ارکان کشور باید با یکدیگر همکاری و وحدت داشته باشند . اگر ارکان مختلف با هم مقابله و روبه رو شوند آن وقت کشور دچار چالش و حواشی می گردد.

حضور مردم در انتخابات سال آینده را چگونه پیش بینی می کنید؟

اگر در شرایط اقتصادی مردم گشایشی ایجاد نگردد، مردم در انتخابات سال آینده حضورشان مانند انتخابات مجلس خواهد بود. اصلاح طلبان هم در این شرایط شانس پیروزی در انتخابات با مشارکت کم مردم نخواهد داشت. اصولگرایان هم همیشه پایگاه رای ثابتی را دارند که با همان میزان مشارکت می توانند در انتخابات پیروز شوند.

منبع: اقتصادنیوز

به "واکنش پروانه سلحشوری به حمله ذوالنوری به روحانی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "واکنش پروانه سلحشوری به حمله ذوالنوری به روحانی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید