طرز تهیه مربای پوست پسته خشک با تمام نکات
به گزارش فدایی داری، آیا تا به حال فکر کرده اید که می توانید با استفاده از پوست پسته هایی که معمولا دور می اندازید، یک مربای خوشمزه و سالم تهیه کنید؟ مربای پوست پسته، نه تنها طعم بی نظیری دارد بلکه تهیه آن بسیار ساده است. با چند ماده ساده و چند مرحله آسان می توانید این مربای خوشمزه را در منزل تهیه کنید و از طعم بی نظیر آن لذت ببرید. قبلا در کتاب کاله روش تهیه مربای پوست پسته تازه را مرور کرده بودیم و در این مطلب، طرز تهیه مربای پوست پسته خشک را با تمام نکات و فوت و فن های آن به شما آموزش می دهیم.
مواد لازم برای تهیه مربای پوست پسته خشک
- پوست پسته خشک 500 گرم
- شکر 2-3 فنجان
- آب لیمو تازه به میزان لازم
طرز تهیه مربای پوست پسته خشک
1. آماده کردن پوست پسته ها
اولین مرحله از طرز تهیه مربای پوست پسته خشک این است که پوست پسته خشک را آماده کنید. برای این کار پوست پسته خشک را چندین بار بشویید تا کاملا تمیز شود. سپس آن را در آب سرد به مدت 2 ساعت خیس کنید. این کار باعث نرم شدن پوست پسته و جذب بهتر شیره می شود.
2. گرفتن تلخی پوست پسته
در یک قابلمه مناسب میزانی آب بریزید و اجازه دهید آب جوش آید بعد پوست پسته های خیس خورده را به آن اضافه کنید و اجازه دهید 5 دقیقه جوش بزند. بعد پوست پسته ها را آبکش کنید و دوباره داخل ظرف آب سرد بریزید و مجدد اجازه دهید به مدت یک یا دو ساعت در آب سرد که داخلش یخ انداخته اید بماند. بعد مجدد داخل آب جوش بریزید. این کار را دو تا سه بار انجام دهید.
نکته: ریختن پوست پسته از آب سرد در آب داغ کمک می کند پوست پسته ها حفظ شود و البته تلخی آن هم گرفته شود.
3. پخت مربای پوست پسته خشک
اکنون و در این مرحله در یک قابلمه مناسب ابتدا، پوست پسته ها را بریزید بعد مستقیم روی آن ها شکر را بریزید تا قشنگ به خورد پوست ها برود بعد آب را اضافه کنید و روی اجاق بگذارید تا مربا به جوش آید و جوش ریز بزند. فقط در مرحله پخت در قابلمه را ببندید وقتی که مربا قوام لازم را پیدا کرده به آن جوهر لیمو یا آب لیمو ترش بریزید و بعد که چند قل زد. گاز را خاموش کنید. مربای شما آماده است. آن را گوشه ای قرار دهید تا خنک شود. بعد آن را در شیشه های مناسب بریزید و در یخچال نگهداری کنید.
نکته: ریختن مستقیم شکر روی پوست باعث می شود پوست سفت شود.
نکات تکمیلی برای تهیه مربای پوست پسته
درست است که تهیه مربای خاصی مثل مربای پوست پسته آن هم پوست خشکش کار خاصی است اما تجربه تهیه آن کاری است که می تواند تجربه متفاوتی از تهیه مربا را برایتان ایجاد کند. اما بهتر است برای تهیه این مربا هم مثل تمام مرباهای دیگر نکات و فوت وفن های آن را دقیق بدانید تا حاصل زحمتتان از بین نرود.
تهیه مربا با پوست تازه پسته
بهتر است تا حد امکان از پوست تازه پسته برای تهیه مربا استفاده کنید چون پوست پسته های خشک معمولا تیره هستند و البته طعم تلخی هم دارند که گرفتن تلخی آن زمان بیشتری می برد..
خیساندن پوست پسته خشک در آب سرد
خیساندن پوست پسته در آب سرد باعث نرم شدن آن ها و نفوذ بهتر شربت به داخل پوست پسته می شود. ضمناًًًًً دلیل اصلی خیساندن پوست پسته و ریختن آن از آب سرد به آب جوش این است که تلخی آن گرفته شود. البته می توانید برای طعم دار کردن بیشتر پوست پسته کمی گلاب به آب سردی که در آن می خیسانید اضافه کنید.
خواص مربای پوست پسته
پوست پسته یکی از آن موادی است که طبعی سرد و خشک دارد بنابراین گزینه خوبی به عنوان یک تسکین دهنده معده است. اما در کنار این خواص مربای پسته را می توانید به بهبود هضم غذا و عملکرد دستگاه گوارش و البته کاهش قند خون اشاره کرد.
استفاده از هل و زعفران برای طعم بهتر مربای پوست پسته
مربای پوست پسته به خود خود طعم خوبی دارد اما اگر دوست دارید طعم متفاوت و بهتری داشته باشید می توانید میزانی هل و زعفران به مربا اضافه کنید. البته استفاده کردن از دارچین هم رایج است.
اضافه کردن خلال پسته به مربای پوست پسته
برای خوشمزه تر و خاص تر کردن مربای پوست پسته خشک خود می توانید در مرحله پخت میزانی خلال پسته هم اضافه کنید. در کل خوب است همیشه پسته را به عنوان یک ماده غذایی مقوی در برنامه غذاییی خود داشته باشید و علاوه بر مصرف آن به شکل خام، با آن شیر پسته تهیه کنید. طرز تهیه شیر زعفران پسته ای به عنوان یکی از روش های استفاده از پسته را می توانید در منزل امتحان کنید.
منبع: کتاب کاله