طرز تهیه شله زرد با نشاسته ذرت با رنگ و طعم بی نظیر
به گزارش فدایی داری، یکی از دسرهای خوشمزه ایرانی شله زرد است که معمولا در مراسم مذهبی و با عنوان نذری تهیه می شود. اما تهیه این دسر خوشمزه آنقدر آسان است که می توانید هر زمان هوس کردید آن را به راحتی در منزل تهیه کنید. احتمالا یکی از مشکلاتی که در طرز تهیه شله زرد ساده با آن روبرو خواهید شد این است که آب می اندازد. برای حل این مشکل کافی است از نشاسته ذرت استفاده کنید. در ادامه طرز تهیه شله زرد با نشاسته ذرت را مرور می کنیم.
مواد لازم برای تهیه شله زرد با نشاسته ذرت
- برنج 2 پیمانه
- زعفران یک سوم پیمانه
- شکر 3 پیمانه
- گلاب نصف پیمانه
- کره 50 گرم
- عرق هل یک چهارم پیمانه
- نشاسته ذرت یک قاشق غذاخوری
- خلال بادام و پسته به مقدار لازم
طرز تهیه شله زرد با نشاسته ذرت
1. پخت برنج و دارچین
اولین مرحله از طرز تهیه شله زرد با نشاسته ذرت این است که برنج را که خوب شسته اید و البته از قبل خیسانده اید. داخل قابلمه بریزید و بگذارید همراه آب و البته چوب دارچین خوب بپزد تا دانه های برنج کامل له شوند.
2. اضافه کردن زعفران
اکنون و در زمانی که برنج خوب نرم و له شده است زعفران آب شده، گلاب و عرق هل را به قابلمه اضافه کنید و هم بزنید در نهایت اجازه دهید مواد به مدت 10 دقیقه با حرارت ملایم بپزد و زعفران کاملا رنگ باز کند.
3. اضافه کردن شکر، کره و خلال ها
در این مرحله شکر را اضافه کنید و هم بزنید و بگذارید شکر خوب به مدت هشت دقیقه در مخلوط برنج حل شود. بعد کره را اضافه کنید. و در نهایت خلال بادام و پسته را که از قبل در گلاب خیسانده اید را اضافه کنید و اجازه دهید بپزد.
4. اضافه کردن نشاسته ذرت
در آخرین مرحله از طرز تهیه شله زرد با نشاسته ذرت زمان آن رسیده است که نشاسته ذرت را با مقداری آب ولرم مخلوط کرده و خوب حل کنید. در نهایت آن را به قابلمه اضافه کنید و بگذارید با حرارت میانه حدود 10 دقیقه بپزد. در این مرحله در قابلمه را ببندید و اجازه دهید کامل همه مواد مخلوط شوند و بپزند. بعد گاز را خاموش کنید و بگذارید شله زرد خنک شود.
نکات تکمیلی برای تهیه شله زرد
تهیه شله زرد کار ساده ای است که فقط نیاز به رعایت نکات و فوت وفن هایی دارد. در ادامه این فوت وفن ها را مرور می کنیم.
دلیل استفاده از نشاسته ذرت در شله زرد
یکی از دلایل اصلی استفاده از نشاسته ذرت در شله زرد این است که شله زرد آب نیاندازد. اما در کل نشاسته ذرت به غلظت بیشتر شله زرد هم کمک می کند.
دلایل آب انداختن شله زرد
دلایل مختلفی در شل شدن و آب انداختن شله زرد موثر هستند که از آن جمله می توان به خوب نپختن برنج و اضافه کردن شکر بدون پخت برنج اشاره کرد. پس حتما اجازه دهید برنج به خوبی بپزد و غلیظ شود بعد شکر را اضافه کنید. و همچنین از نشاسته ذرت استفاده کنید. حتما در 10 دقیقه آخر پخت شله زرد دم کنی را روی در قابلمه بگذارید تا آب داخل کامل تبخیر شود.
روش های تهیه شله زرد
تهیه شله زرد معمولا به یک شکل ثابت انجام می شو فقط در تهیه شله زرد بسته به تعداد باید نکاتی را رعایت کنید. اما طرز تهیه شله زرد برای 6 تا 10 نفر و طرز تهیه شله زرد نذری را هم می توانید در کتاب کاله مطالعه کنید.
منبع: کتاب کاله