مهم ترین نکات نگهداری از پنکه

به گزارش فدایی داری، پنکه ها مانند یک آهنربا گردوخاک و کثیفی را جذب می نمایند و این آلودگی ها روی عملکرد پنکه تاثیر منفی دارند؛ بنابراین اگر نکات نگهداری از پنکه را رعایت نکنید نباید انتظار باد خنک از این وسیله برقی داشته باشید. گردوغبار و کثیفی انباشته شده روی پنکه به تدریج به موتور و عملکرد آن آسیب می رساند و درنهایت پنکه از کار می افتد.

مهم ترین نکات نگهداری از پنکه

با وجود جابه جایی هوا، موتور پنکه می تواند گردوخاک و آلودگی را جذب کند. اگر پنکه شما در محلی نزدیک به آشپزخانه یا اجاق گاز باشد احتمال تجمع چربی و گردوغبار روی تیغه ها و اجزای آن بیشتر است و همین مسئله می تواند اصلی ترین علت نچرخیدن پنکه باشد.

خبر خوب اینکه رعایت نکات نگهداری از پنکه کار آسانی است و با چند ترفند ساده به راحتی انجام می گردد. در ادامه این مقاله تا راهکارهای مراقبت از پنکه را آنالیز کنیم.

اگر در زمینه تعمیر پنکه احتیاج به مشاوره و خدمات دارید، می توانید به وسیله ثبت درخواست در وبسایت فدایی داری از تعمیرکاران ممتاز مشاوره رایگان دریافت کنید.

توجه داشته باشید که نظافت وسایل خانه و محل کار از جمله پنکه رومیزی و سقفی ضامن سلامت افراد است؛ چنانچه به علت مشغله های شغلی و امور روزمره فرصت کافی برای نظافت منزل و وسایل ندارید، می توانید از مهارت و تجربه نیروهای نظافتچی فدایی داری در این زمینه بهره ببرید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد خدمات نظافت منزل کلیک کنید یا با شماره سراسری 1471 تماس بگیرید.

نکات کلیدی

  • تمیز کردن کلی و اساسی پنکه باید حداقل هر سه ماه یکبار انجام گردد که شامل روغن کاری پنکه می گردد.
  • برای از بین بردن گردوغبار از سطح پره ها می توانید سشوار یا هوای فشرده را به کار ببرید.
  • یکی از مهم ترین نکات نگهداری از پنکه و تمیز کردن آن، استفاده از پارچه های بدون پرز است که پارچه های میکروفیبر برترین گزینه هستند.

هر چند وقت یکبار باید پنکه را تمیز کنیم؟

یکی از مهم ترین نکات نگهداری از پنکه که باید بدانید تمیز کردن منظم آن است. تعداد دفعات تمیز کردن پنکه به اندازه گردوغبار محیط بستگی دارد. در حالت کلی نظافت هفتگی یا دو هفته ای ایده خوبی است.

تمیز کردن اساسی دستگاه باید حداقل هر سه ماه یکبار انجام گردد که شامل روغن کاری پنکه می گردد. در فصل گرما که استفاده از پنکه بیشتر است بهتر است هر ماه آن را تمیز و گردگیری کنید.

مهم ترین نکات نگهداری از پنکه

برای تمیز کردن پنکه ابتدا باید وسایل لازم را آماده کنید. جاروبرقی، پارچه میکروفیبر، پیچ گوشتی (سر صاف و فیلیپس) و بطری اسپری اصلی ترین وسایل برای گردگیری و تمیز کردن پنکه هستند. قبل از هر کاری این وسایل را تهیه کنید.

1. رعایت نکات ایمنی

مهم ترین نکته در فرایند تعمیر و نگهداری پنکه رعایت نکات ایمنی است. قبل از تمیز کردن پنکه آن را از پریز برق بکشید یا برای پنکه های باتری خور، دستگاه را در شرایط خاموش قرار دهید.

مشاهده رایگان هزینه خدمات نظافت منزل و ساختمان!

2. تمیز کردن پره های پنکه

برای تمیز کردن هفتگی، احتیاجی به جدا کردن پره های پنکه نیست. برای از بین بردن گردوغبار از سطح پره ها می توانید سشوار یا هوای فشرده را به کار ببرید. از خنک ترین حالت هوا روی سشوار بهره ببرید و آن را چند سانتی متر از پره ها دور نگه دارید. پنکه را بچرخانید تا پشت پره ها هم تمیز شوند.

3. گردگیری پنکه با یاری جاروبرقی

با استفاده از برس جاروبرقی، تمام سطوح پنکه را با دقت گردگیری کنید. از بالای پنکه آغاز کنید و محفظه محافظ سیمی را جاروبرقی بکشید. به تجمع گردوغبار روی دریچه های خروجی موتور و سیم برق توجه بیشتری داشته باشید.

4. پاک کردن لکه ها

یکی از مهم ترین نکات نگهداری از پنکه و تمیز کردن آن، استفاده از پارچه های بدون پرز است که پارچه های میکروفیبر برترین گزینه هستند. پارچه میکروفیبر را کمی خیس کنید و لکه های روی محفظه، بخصوص اطراف دکمه ها را تمیز نمایید. اگر پنکه شما پایه دارد میله و پایه را هم تمیز کنید.

نحوه تمیز کردن کامل پنکه

یکی از اصلی ترین راهکارهای مراقبت از پنکه برنامه ریزی برای تمیز کردن آن است. اگر پنکه شما نسبتاً تمیز است کافیست از حوله مرطوب برای پاک کردن پره ها و دکمه ها بهره ببرید. اما اگر گردوغبار زیادی روی قطعات پنکه شما نشسته باید راه های دیگری را امتحان کنید.

در ادامه مهم ترین نکات نگهداری از پنکه و تمیز کردن آن را شرح می دهیم.

  • محافظ پنکه را بردارید. نیمه جلویی محافظ با یاری چهار گیره یا پیچ به نیمه پشتی ثابت شده است. اگر پنکه شما دارای پیچ است از پیچ گوشتی سر فیلیپس برای باز کردن آنها بهره ببرید. گیره ها را باز کنید و محافظ جلویی را بردارید.
  • سینک را با آب گرم و مایع ظرفشویی پر کنید. اگر این کار را در بیرون آشپزخانه انجام می دهید می توانید از وان بزرگ بهره ببرید.
  • پیچ های پره پنکه را باز کنید. معمولاً این پیچ از نوع معکوس است. بنابراین برای شل کردن پیچ، پره پنکه را نگه دارید و پیچ را در جهت عقربه های ساعت بچرخانید.
  • پره پنکه را جدا کنید و آن را در محلول آب و مایع ظرفشویی قرار دهید.
  • پیچی که محافظ پشتی را روی میل موتور نگه می دارد باز کنید. این پیچ از نوع معمولی است و در خلاف جهت عقربه های ساعت باز می گردد. پیچ ها را داخل محلول آب و مایع ظرفشویی بریزید.
  • در این مرحله از فرایند نگهداری و مراقبت از پنکه محافظ عقب را بردارید و بشویید.
  • موتور پنکه را از نظر گردوغبار آنالیز کنید. از قوطی هوای فشرده برای اسپری کردن روی موتور بهره ببرید. قسمت عقب موتور را آنالیز کنید و آن را هم با هوای فشرده گردگیری نمایید.
  • محافظ جلو و عقب، پره پنکه و دو پیچ اتصال را در مخلوط آب و مایع ظرفشویی بشویید.
  • یکی از اصلی ترین نکات نگهداری از پنکه ، جلوگیری از نفوذ آب به موتور آن است؛ بنابراین باید تمام قطعات را کاملا خشک کنید.
  • قطعات پنکه را به این ترتیب دوباره مونتاژ کنید: محافظ پشتی، پیچ محافظ پشتی (در جهت عقربه های ساعت)، پره پنکه، پیچ پره پنکه (در خلاف جهت عقربه های ساعت ببندید)، محافظ جلو.
  • قبل از اینکه پنکه را به برق وصل کنید 15 دقیقه صبر کنید تا مطمئن شوید تمام قطعاتی که شسته اید خشک شده اند.

مهم ترین اقدامات برای نگهداری و مراقبت از پنکه

پنکه های قابل حمل وسیله ای ساده و ارزان برای خنک نگه داشتن شما در فصل گرما هستند. پنکه ها بیشتر برای خنک کردن افراد استفاده می شوند نه اتاق ها چون به تبخیر عرق پوست شما یاری می نمایند. به این ترتیب گرمای بدن را از بین می برند.

هر چه اندازه تبخیر بیشتر باشد احساس خنکی بیشتری خواهید داشت. نباید فراموش کنید وقتی اتاق را ترک کردید یا از خانه بیرون رفتید پنکه را خاموش کنید. به این ترتیب در مصرف برق صرفه جویی خواهید کرد.

در بالا با بعضی نکات نگهداری از پنکه آشنا شدیم. در ادامه اهمیت نگهداری درست از پنکه را مورد آنالیز قرار می دهیم.

  • پره ها و قطعات پنکه را تمیز کنید

همانطور که در بالا گفتیم برای اطمینان از اینکه پنکه شما در برترین شرایط عملکرد واقع شده است باید آن را به طور منظم تمیز کنید. جمع شدن گردوخاک و آلودگی روی پنکه به ایجاد صداهای بلند منجر می گردد و آیرودینامیک پره را کاهش می دهد. در نتیجه پنکه شما بازده انرژی کمتری خواهد داشت.

نظافت خانه و ساختمان با تیم کاربلد فدایی داری

  • پریز برق را چک کنید

یکی دیگر از نکات نگهداری از پنکه آنالیز ورودی برق دستگاه است. ابتدا پریز و در نهایت کلید مدار را آنالیز کنید!

  • سیم پنکه را تعمیر یا تعویض کنید

یکی دیگر از نکات نگهداری از پنکه و مراحل تعمیر آن، آنالیز سیم دستگاه است. برای این کار سیم برق پنکه را از نظر پوسیدگی، جویده شده به وسیله حیوان خانگی، آسیب دیدگی محل اتصال آن به بدنه یا خم شدگی دوشاخه مورد آنالیز قرار دهید.

اگر دانش فنی کافی دارید می توانید خودتان برای تعویض دوشاخه سیم برق پنکه اقدام کنید. در غیراینصورت بهتر است که برای تعویض دوشاخه فرسوده، ذوب شده یا جویده شده از یک برقکار یاری بگیرید. به خاطر داشته باشید که پنکه یک وسیله برقی است و هرگونه سهل انگاری در تعمیر و اتصالات آن خطر برق گرفتگی را به همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: آموزش عملی تعویض بلبرینگ پنکه رومیزی

  • موتور پنکه را روغن کاری کنید

روغن کاری پنکه زمانی ضرورت پیدا می نماید که با روشن کردن آن صدای زمزمه بشنوید. برای این کار محفظه موتور را باز کنید تا بتوانید قطعات موتور الکتریکی را ببینید. برترین نوع روغن برای انواع پنکه روغن ماشین یا روغن چرخ خیاطی است.

برای این کار پوشش مرکزی پنکه را بردارید و قوطی روغن را به سمت داخل راهنمایی کنید. پره ها را با دست بچرخانید تا روان نماینده به طور یکنواخت در همه جا پخش گردد. با رعایت این نکات نگهداری از پنکه به روان تر شدن قطعات آن یاری خواهید کرد.

جمع بندی

آنچه در این مقاله خواندید مهم ترین نکات نگهداری از پنکه است که به تفصیل آنالیز کردیم. بیشتر پنکه ها به روشی تمیز می شوند که در این مقاله شرح دادیم. برای این کار آن را از منبع برق جدا نموده، با پارچه نرم و مرطوب پاک کنید و سپس به طور کامل خشک نمایید.

برای تمیز کردن پره های پنکه نباید از محلول های تمیزنماینده قوی بهره ببرید. در صورت تمیز کردن داخل محفظه پنکه به ترتیب نصب قطعات دقت کنید. باید بعد از تمیز کردن تمام قطعات را مانند قبل در جای خودشان نصب کنید و نکات نگهداری از پنکه و موارد ایمنی را در نظر داشته باشید.

سوالات متداول

چگونه پنکه را تمیز کنیم؟

ابتدا دستگاه را در موقعیت خاموش قرار دهید. قطعات بیرونی محفظه و پره ها را جدا کنید. محلول آب و مایع ظرفشویی روی پره ها اسپری کنید. قطعات را بشویید و خشک نموده و بقیه قسمت های پنکه را تمیز کنید و درنهایت قطعات را در جای خودشان نصب نمایید.

برنامه تعمیر و نگهداری پنکه چیست؟

فراتر از آنالیز سریع روزانه، پنکه ها معمولاً به تعمیر و نگهداری ماهانه و سالانه احتیاج دارند. به صورت ماهانه باید پره ها و فیلترها را آنالیز و تمیز کنید. روغن کاری منظم موتور به بهبود عملکرد پنکه شما یاری می نماید.

آیا تمیز کردن پنکه عملکرد آن را قوی تر می نماید؟

برای اینکه بیشترین بهره را از پنکه خود ببرید باید آن را تمیز نگه دارید. پره های کثیف پنکه هوا را به خوبی جابه جا نمی نمایند؛ بنابراین باید پنکه های خانگی را حداقل یک بار در هر فصل گرما تمیز کنید.

منبع: آچاره

به "مهم ترین نکات نگهداری از پنکه" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مهم ترین نکات نگهداری از پنکه"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید